Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is de enige vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij beide aanstaande ouders, dus zowel de moeder als haar partner, individueel begeleid worden. Het is bedoeld voor stellen die het fijn vinden om samen met de zwangerschap en bevalling bezig te zijn. Deze vorm van zwangerschapsbegeleiding is ook uitermate geschrikt voor aanstaande ouders waarbij de zwangerschap en/of bevalling, door wat voor reden ook, extra aandacht behoeft.

Begeleiding

Centraal in de begeleidingen staat het ondersteunen van de aanstaande ouders om, via het aanraken van de buik, contact te maken met hun kindje en met elkaar. De partner wordt meer betrokken bij de hele zwangerschap. Het helpt ook de vrouw om meer vertrouwen te krijgen in haar lichaam en de veranderingen die zich in haar lichaam voordoen.

Naast het maken van contact met het kindje richt de begeleiding zich ook op de voortgang van de zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling. Als voorbereiding op de bevalling wordt geleerd om vanuit je gevoel de weeën op te vangen en om te gaan met de pijn zonder je schrap te zetten.

Zes sessies

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding bestaat uit 5 sessies voor de bevalling en 1 na de bevalling. We starten rond de twintigste week, wanneer je al duidelijk beweging voelt.

Hoofdstraat 45 b            7213 CR Gorssel        06-51249725        info@haptotherapie-reichert.nl        Privacyverklaring