Wie ben ik

Mijn naam is Yolande Reichert van oorsprong ben ik HBO-V’er. In het verleden ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige en als vakdocent aan de opleiding voor A-verpleegkundige. In 1996 heb ik de ommezwaai gemaakt naar de haptotherapie en ben ik gestart met de opleiding tot Haptotherapeut; deze heb ik eind 1999 afgerond.

Sinds 2000 heb ik een praktijk voor haptotherapie in het welzijnscentrum “Den Oldenhof” in Gorssel. Vanaf 2007 werkte ik ook als haptotherapeut, 2 dagen in de week, in het Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal te Arnhem.

Werkervaring

In mijn praktijk komen mensen met de meest uiteenlopende klachten voor haptotherapie. Te denken valt aan hoofdpijn, slaapstoornissen, overspannenheid, niet lekker in je vel zitten, burn-out, spanningsklachten. Maar ook jonge moeders die moeite hebben bij het vinden van een nieuwe balans in hun leven na de komst van hun baby. In het revalidatiecentrum Klimmendaal werkte ik vooral met revalidanten met chronische pijn, orthopedische en neurologische aandoeningen.

Naast haptotherapie heb ik mij ook bijgeschoold in haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Ik zie veel aanstaande ouders in mijn praktijk die zich om diverse reden aanmelden. Bijvoorbeeld omdat ze het prettig vinden om contact te maken met hun kindje, samen met de zwangerschap en bevalling bezig willen zijn, zich onzeker voelen over hetgeen hen allemaal te wachten staat tot aan aanstaande ouders die problemen ondervinden tijdens hun zwangerschap en opzien tegen de bevalling.

Hoofdstraat 45 b            7213 CR Gorssel        06-51249725        info@haptotherapie-reichert.nl        Privacyverklaring